fbpx

Mijn 15 inzichten tijdens mijn retreat in Italië

Mijn 15 inzichten tijdens mijn retreat in Italië
22 juli 2019 Kirsten Boersma

Mijn 15 inzichten tijdens mijn retreat in Italië

Voor het eerst alleen op reis met het vliegtuig (inclusief vliegangst).
Voor het eerst op retreat.
Voor het eerst 5 dagen helemaal offline.

Het zou een reis van vele eerste keren worden. Daarom best heel spannend toen ik 2 maanden geleden besloot om dit retreat definitief te boeken.

“Ga je het wel leuk vinden om uren te mediteren en de hele dag in yogapakkie rond te huppelen?”

“Vliegen vind je helemaal niks en nu wil je zelfs alleen gaan, ben je gek ofzo?”

“5 dagen offline…. als internetverslaafde ….. jaja…. wat denk je zelf?”

“Als einzelgänger en introvert 5 dagen lang een groepsprogramma volgen… koekoek…”

“Straks moet je allemaal dingen doen die je helemaal niet wilt…”

Vergezeld van mijn (zeer behulpzame… not 😉 ) stemmetjes bevestigde ik het voorstel van het Mandali Retreat Center.

Nog niet eens gesproken over de aannames van familie en vrienden 😉

“Je gaat toch niet naar een één of andere sekte hoop ik?”
“Dan moet je toch verplicht je telefoon inleveren enzo?”
“Moet je dan verplicht zoveel dagen stil zijn?”

 

Oef… done. Ik voelde een tinteling over mijn rug gaan en een gevoel van dankbaarheid en blijdschap opkomen. Yes dit voelt toch écht wel heel goed om te doen!

En op 8 juli was het dan zover. Na weken mentale voorbereiding en 100 keer opnieuw bedenken of ik echt alles compleet had stapte ik om 07.15u op de trein naar Schiphol om vervolgens 7 uur later aan te komen bij een oase van rust in het prachtige noorden van Italië.

Ik keek mijn ogen uit…. wat een fijne plek… heel verzorgd, sereen en voorzien van alle luxe en gemakken!

Na het inchecken begeleidde een vriendelijke dame mij persoonlijk naar mijn kamer. De deur ging open en een gevoel van intens geluk en vrijheid kwamen over mij heen.

En kun je nagaan dat ik op dat moment had ik nog niet eens het uitzicht op het meer vanaf mijn privé-balkon had gezien!

Op dat balkon heb ik vervolgens de eerste 15 minuten gezeten om alles te laten landen. Wat voelde dit als een kado, nu al! En we waren nog amper begonnen aan de reis die ‘retreat’ heette. Nog geeneens wetende dat ik elke ochtend ook nog wakker zou worden met uitzicht op de bergen met zonsopgang!

Wat volgde waren dagen die enkel gevuld waren met tijd en ruimte voor mijzelf. Mijn eigen proces. Geen afleiding… geen verwachtingen…. geen goedkeuring… geen verplichtingen…

Met een summier schema van facultatieve activiteiten:

07.15u – 08.30u Yoga
08.30u – 09.30u Ontbijt in stilte
09.30u – 12.00u Vrije tijd
12.00u – 12.45u Meditatie
13.00u – 14.00u Lunch
14.00u – 16.00u Vrije tijd
16.00u – 16.45u Wisselende open sessie
17.15u – 18.30u Yin Yoga
19.00u – 20.00u Diner
20.00u – 20.45u Meditatie

Ik vond het een heerlijk ritme om in op te gaan. In mijn vrije tijd spendeerde ik veel tijd alleen. Voornamelijk op mijn balkon om te journalen over alle inzichten die ik opdeed en welke dingen ik anders wilde gaan aanpakken.

En wat was het eten waanzinnig goed. Ik ben een enorme lekkerbek dus als je mij blij wilt maken dan is simpel, smaakvol en goed eten (met een zwak voor de Italiaanse smaken ;-)) het enige wat ik nodig heb. Echt een kado om 5 dagen lang niet na te hoeven denken over boodschappen en koken, maar je te laten verwennen door een overvloed aan groenten en fruit op heerlijke Italiaanse wijze bereidt. Alleen al om die reden was dit retreat het dubbel en dwars waard.

Maar bovenal om de aandacht voor mijzelf en hoeveel beter ik naar mijn intuïtie kon luisteren omdat er geen ruis meer was. Niemand hoefde iets van me en ik hoefde niks van iemand anders.

Dat was ook de intentie voor deze week. Volledig zonder iets te moeten mezelf opnieuw ijken. Alleen met mezelf zijn. Reflecteren op dat wat is en is geweest en voelen op dat wat nu is en mag komen. Wat een kado.

Ik wil mijn grootste inzichten graag met je delen ter inspiratie.

Hier komen ze:

// 1. Yin yoga is echt wat ik nodig heb

Ik heb al jaren gedoe met mijn rug. En na vele bezoeken aan manuelen, chiropractoren, wonderdoktoren en masseurs is het al beter dan ooit. Maar naast het fysieke werk ligt daar ook intern werk voor mij. Zelfzorg… Beter houding, minder lang achter de computer enz… en vaker stretchen, goed ademhalen en veel vaker yin yoga. De diepe ontspanning in mijzelf opzoeken. Ik deed dat al af en toe wat lafjes thuis, maar het mag nu standaard op de agenda komen. Daarnaast doet yin yoga mij ook heel goed omdat ik zelf een heel ‘yang persoon’ ben. Mijn hoofd staat altijd aan, ik ben een snelle denker en schakelaar en de valkuil is dat ik te weinig rust neem. Yin yoga helpt mij bij het vertragen en de stijfheid uit mijn lichaam te halen.

// 2. Perfecte dag en week

Ik heb wederom weer eens de tijd genomen hoe mijn dagen en weken er in de ideale wereld uit zien. En wat ik nu al kan aanpassen om daar dichterbij te komen.

// 3. Ik upgrade vanaf nu al mijn ervaringen zodat ik er 200% blij van word!

Alles is zoveel leuker als je het helemaal creëert zodat je er blij van wordt. Ik had besloten geen concessies te willen doen op deze trip. Dus ik heb 1e klas met de trein gereisd (wat een rust en ruimte….). Ik heb voor de transfer van luchthaven naar het retreat center een huurauto gehuurd. Ik zag mezelf namelijk niet kotsmisselijk, hobbelend achterin een (gedeeld) busje de haarspeldbochten trotseren. Nope… not my thing en al helemaal niet hoe ik mij inbeeld dat mijn prachtige retreat gaat starten. Ik hou van vrijheid en dat betekent dus ook zelf bepalen wat ik doe en wanneer ik dat doe met wie ik dat doe. Dus een toffe Jeep Compass automaat stond op mij te wachten. En de rit naar Mandali was hemels, de uitzichten prachtig en de haarspeldbochten waren met 1 hand te trotseren. Ik hou van rijden (ook omdat ik dan geen wagenziekte krijg) dus dit was gewoon mega fun om zo de reis te mogen inrichten. En op Mandali zelf heb ik ook de keuzes gemaakt waar ik blij van werd. Zo had ik privé-kamer geboekt in plaats van een gedeelde kamer en heb ik mezelf niet ingehouden in de spa en in die 5 dagen 2 massages geboekt bij de fantastische masseurs van Mandali.

Op de laatste dag heb ik mezelf nog extra getrakteerd door bij het inchecken een upgrade naar business class te boeken. En dat bleek achteraf gezien een hele goede zet gezien de mega lange rijen bij de douane. Verder heb ik amper wat genuttigd in het vliegtuig omdat ik geen trek had, dus ik heb er lang niet alles uitgehaald haha, maar toch was in het geheel de upgrade het dubbel en dwars waard. Al was het alleen al omdat eenmaal terug op Schiphol ik binnen 15 minuten nadat de deur van het vliegtuig open ging alweer in de trein naar Zwolle zat.

// 4. Dankzij Profit First was dit geld er al

Profit first is een methode waarop je slim je financiën in kunt richten. Inmiddels werken al best veel ondernemers er mee. In het kort is het een potjessysteem van rekeningen waarop je al je ontvangsten 2-wekelijks verdeeld volgens bepaalde percentages. Één van de rekeningen die je hebt is de winstrekening. En elk kwartaal boek je 50% van de winstrekening over naar jezelf om feest te vieren dat je winst hebt gemaakt. Dus vanuit dat potje heb ik mijzelf een enorm kado kunnen doen door deze retreat te boeken. Ik besefte mij maar al te goed dat dit een paar jaar geleden echt anders was. Ik deed maar wat met m’n geld en had geen idee… Nu besefte ik mij hoe fijn het is dat dit geld er allang was voor mij om wat leuks van te kunnen doen.

// 5. In een groep zitten kan ook fijn zijn

De groepservaring was totaal niet vervelend omdat er helemaal niks van mij werd verwacht. Ik was er echt alleen voor mijn eigen proces. Dus er was geen groepsproces oid. En iedereen was daar helemaal voor zichzelf, dus waar ik vooraf nog twijfelde of ik dit wel leuk zou vinden was ik er ter plekke totaal niet mee bezig. Je kon gewoon ongegeneerd alleen maar met jezelf bezig zijn, fantastisch!

// 6. Maak het zo altijd zo comfortabel mogelijk, juist als dingen spannend zijn

Ik vond het reizen van te voren mega spannend, helemaal gezien mijn verleden met vliegangst. Ik had mezelf dus permissie gegeven om er een zo comfortabel mogelijke reis van te maken zodat ik zo relaxt als mogelijk zou zijn. Dus ik had een nieuwe koffer gekocht waar ik helemaal mee in mijn nopjes was. En daarnaast nieuwe yoga kleren, want die verlepte joggingbroek waarin ik thuis af en toe yoga doe leek me nou niet de meest ideale outfit bij 25 graden.

// 7. Offline gaan was heel makkelijk

Waar ik vooraf nog twijfelde of mij dat wel zou lukken dat ‘volledig offline’ gaan. Maar ook gedachten had als: “Wat nou als ik er daar achter kom dat ik mijn hele bestaan/eigenwaarde laat afhangen van mijn online succes?” bleek dat in de praktijk 1000% mee te vallen. Ik had mijn zinnen erop gezet en wist dat ik dit wilde doen om mijzelf echt de kans te gunnen om deze retreat een mega mooie ervaring te laten zijn. Dus social apps eraf, thuisfront goed geïnstrueerd met contactgegevens en hoppa ‘vliegtuigmodus’ aan. En that’s it! Ik heb enkel foto’s gemaakt en een paar podcasts geluisterd die ik al thuis gedownload had. Voor de rest lag mijn telefoon heerlijk uit het zicht in mijn kamer en kon ik mij volledig overgeven aan mijn eigen proces. En gelukkig was ik heel en genoeg met enkel mijzelf. Dus ondanks dat de rode bolletjes een fijne dopamine hit geven en bevestiging was ik toch opgelucht te merken dat ik heel content werd van mijzelf en mij volledig heel voelde.

// 8. Where your focus goes energy flows

Niet nieuw, maar elke keer weer zo waar. Door volledig de aandacht aan mezelf te geven en te richten op wat ik op dit moment wil en voel dat ik te doen heb zowel privé als in mijn business, voel ik de energie weer stromen.

// 9. Elke dag wandelen

Mede ook om bovengenoemde redenen over rug, rust en yin. Door in beweging te zijn stroomt mijn energie en krijg ik helderheid in mijn hoofd en weet ik beter wat de volgende stappen zijn.

// 10. Ochtendritueel bijgesteld

Ik had al een ochtendritueel maar ik heb doordat ik ervoer wat het dagelijks beoefenen van yoga met mij deed nu een aanpassing gemaakt in mijn ochtendritueel. Op naar een soepeler lichaam!

// 11. Upgrade eetgewoontes

Goed eten is, mede dankzij het waanzinnige eten op Mandali, weer hoger op mijn prio-lijst gekomen. En nou had ik al echt geen slecht eetpatroon en weet ik stiekem best veel van voeding af en nog veel belangrijker waar ik zelf goed op gedij, maar ik geef als eerste toe dat het wel wat in het slop is geraakt. Te weinig tijd nemen om goed mijn eten te plannen en voor te bereiden. Te eenzijdig eten. Allemaal valkuilen die er toch weer in waren geslopen. De boel staat nu weer op scherp!

// 12. Meer uitdaging en fun!

Mega inzicht op dag 4. In mijn zoektocht naar meer rust en ruimte, omdat ik dat al maanden voelde en wilde, kwam juist het inzicht dat alles een beetje saai is geworden. De business loopt goed en is mega gestructureerd geworden in het afgelopen half jaar. Wat uiteraard een heel goed ding is en mij dus ook de vrijheid en ruimte geeft om die rust op te zoeken. Maar het enige waar ik momenteel uitgedaagd word is het rechtstreeks werken met klanten en de vraagstukken die ze hebben. Voor de rest is er eigenlijk niet zoveel uitdaging en fun meer te bekennen. Dus mega inzicht dat ik dat anders ga doen. Want ik heb uitdaging en variatie nodig. Daar gedij ik goed op en daar ligt ook mijn kracht en creatie verstopt. Dus de eerste training voor meer intellectuele uitdaging is alweer geboekt en de komende tijd ga ik weer fun en creatiekracht steken in mijn eigen marketing.

// 13. Mega helderheid over de aanstaande Foundation

Wellicht heb je mij hier al eens vaker over gehoord. In 2020 wil ik een Foundation opzetten waaraan ik geld uit mijn business kan doneren wat ingezet kan worden om duurzame projecten te ondersteunen. En dit idee pruttelt al een poosje bij mij. Ik kwam alleen maar steeds niet op een naam en het bleef wat vaag allemaal… Nou… ik kan je vertellen tijdens de retreat werd dit helderder dan ooit, maar wil ik er nu nog niet al teveel over verklappen ;-). Ik zal in de loop van dit jaar meer vertellen.

// 14. Vlieganst is weg! Say what?

Ja, ik snap het zelf eigenlijk ook niet. Maar we weten allemaal dat angsten verdwijnen naarmate we vaker een goede ervaring hebben met hetgeen waar we bang voor zijn. En dat is oprecht wat er is gebeurd. Daarnaast heb ik zelf controle gepakt over hoe IK wil dat mijn ervaring met vliegen is. Dus niet vanuit de angst gedacht, maar vanuit wat ook mogelijk is. Hoe zou voor mij een vlucht leuk kunnen zijn? Daar had ik voor mezelf een plan voor gemaakt. Dit ging van een noise canceling koptelefoon aanschaffen tot aan goeie podcasts offline beschikbaar stellen zodat ik deze kon luisteren tijdens de vlucht. Maar ook ademhalingsoefeningen herhalen en visualiseren hoe ik het zou willen ervaren. And I f***ing did it! Helemaal alleen in het vliegtuig en ik heb daadwerkelijk fun gehad. Sterker nog, ik wil nu vaker alleen op reis want het gevoel van vrijheid en ruimte is fantastisch.

// 15. Ik wil deze ervaring kunnen delen

Tijdens de retreat kwam een enorme behoefte naar boven om deze ervaring te kunnen delen en doorgeven aan andere ondernemers. Omdat het zo krachtig is om dit jezelf te gunnen. Het zorgt voor zoveel interne groei welke op termijn weer voor externe groei zorgt in je bedrijf. We kunnen tenslotte enkel zo snel met ons bedrijf groeien als we zelf persoonlijk groeien. Ik speel dus met het idee om een Business Retreat te gaan organiseren zodat je in een fijne omgeving terug naar jezelf kunt. En vanuit de rust en ruimte zoveel helderder krijgt wat je te doen staat. Dit retreat zal hele andere oefeningen gaan bevatten dan mijn F.A.M.E. Programma. Yoga en meditatie afgewisseld met oefeningen die jouw mindset upgraden en aan de slag met de diverse spirituele wetten praktisch tot uitvoering brengen om zo alles weer op scherp te zetten en vanuit 100% alignment, focus en rust nieuwe stappen te kunnen zetten. Als je op de hoogte gehouden wilt worden van de details (zodra ik deze helder heb) laat dan even RETREAT achter in een reactie op dit bericht.

 

Dit waren voor mij op dit moment de belangrijkste inzichten, ik heb er nog veel meer opgedaan, mijn journal staat er vol mee. Maar deze houd ik nog even voor mijzelf omdat ze nog mogen ontspruiten en rijpen. 😉

Ik zou het heel leuk vinden als je de tijd en moeite neemt om in een reactie op dit bericht op Facebook te delen of je dit waardevol vond en wat jouw grootste take-away is.

Namasté

Liefs,
Kirsten

Kies zelf jouw gebruikerservaring!

Door het gebruik van cookies kunnen wij onze site beter later werken en jou relevante informatie over online marketing laten zien via video's en social media.

Via onderstaande button kun je alle cookies in een keer accepteren, wel zo makkelijk!

Neem je liever zelf controle over jouw gebruikerservaring. Klik dan op "Instellingen" en wijzig de gegevens.

Privacy Settings saved!
Cookie-instellingen

Door het gebruik van cookies kunnen wij onze site beter later werken en jou relevante informatie over online marketing laten zien via video's en social media.


We gebruiken Manychat (chatbot) om te communiceren met onze klanten.

Deze website maakt gebruik van de software Wordpress. Wordpress plaatst cookies die noodzakelijk zijn om de website te laten functioneren. Deze cookies kunnen daarom niet uitgeschakeld worden.
  • wordpres_gdpr_allow_service
  • wordpress-gdpr-cookies-allowed
  • wordpress_gdpr_cookies_declined

We gebruiken Woocommerce als webwinkelsoftware. Woocommerce plaatst alleen functionele cookies, zodat producten in de winkelwagen opgeslagen kunnen worden. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website, kunnen deze cookies niet uitgeschakeld worden.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Decline all Services
Accept all Services